Uit het nieuws

Hieronder vind je een verzameling van artikelen, uit het nieuws, die betrekking hebben op software fouten en problemen bij het ontwikkelen van software. 

Boeing waarschuwt voor mogelijke softwarefout na crash Indonesië

NRC.nl - 09 november 2018

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing waarschuwt luchtvaartbedrijven die vliegen met de Boeing 737 MAX. Er zit mogelijk een fout in de software die ongelukken kan veroorzaken.

Een van de sensoren die de aerodynamica van de vleugels van het toestel en het vluchtverloop controleert, zou soms gebruikmaken van foutieve data.

In Nederland zijn geen maatschappijen die met de 737 MAX vliegen.

50 jaar al een softwarecrisis

Volkskrant - 09 november 2018

In oktober 1968 viel de term ‘softwarecrisis’ voor het eerst op een door de Navo georganiseerde conferentie. Vijftig jaar later wordt er nog steeds gesproken over een ‘softwarecrisis’. IT-projecten lopen vaak erg mis. 


Informaticahoogleraren Jan Friso Groote (TU Eindhoven) en Marieke Huisman (Universiteit Twente) verbazen zich er niet meer over. Dat komt pas goed als we eindelijk gaan begrijpen hoe complex software is, zeggen de twee hoogleraren informatica.

Medicijntekort bij apotheken en ziekenhuizen door softwarefout groothandel

Nu.nl - 03 augustus 2018

Ruim tweehonderd apotheken en tientallen ziekenhuizen in Nederland krijgen de komende tijd minder medicijnen geleverd. Dit komt door een fout in de software bij medicijngroothandel Pluripharm in Alkmaar.

De groothandel is overgestapt op een nieuw softwaresysteem. Hierdoor trad een softwarefout op met logistieke problemen als gevolg.

De overstap was nauwgezet voorbereid, maar desondanks niet goed verlopen.

arrow_drop_up arrow_drop_down